Kategorier
IT & Ekonomi: Examensarbete 2020

DIGITALISERING AV UTBILDNING FÖR IMPLEMENTERING AV ERP-SYSTEM

Från 90-talets välutrustade och högpresterande datorer på 9 gigabyte till dagens kraftfulla smartphones som är lätta att ta med sig, har det skett en omfattande digital transformation på bara några få decennier. Papperstidningar har ersatts av nyhetsappar och favoritserien finns ondemand. Med tanke på denna omfattande förändring, känns det som en naturlig följd för oss, att närmare undersöka digitaliserings följder och möjligheter. Våra tidigare rapporter om implementeringsprocesser innebär att vi både har intresse och viss förståelse för problematiken som kan uppstå. Det känns därför som en intressant uppgift, att i mötet med en mjukvaruleverantör, undersöka hur digitala verktyg kan integreras för att effektivisera utbildningsmoment.
Den rådande pandemin som breder ut sig över världen innebär att vi måste vara lösningsorienterade då vi inte kan befinna oss på arbetsplatsen i samma utsträckning som vanligt. Idag är känslan av att vara isolerad påtaglig och det påverkar vår motivation.

Detta är ett gyllene tillfälle att reflektera över hur utbildning påverkas av att den sker digitalt, på distans. Utbildning ska även under dessa förutsättningar ske på ett sätt där mottagaren kan ta till sig det som lärs ut. Vår förhoppning är att bidra med riktning i arbetet med att tillgängliggöra utbildning digitalt.
Vår utgångspunkt är att undersöka till vilken grad utbildning kan digitaliseras. Med det sagt är vår förutfattade mening att inte alla steg kan ersättas med en instruktionsvideo, online-test eller annat färdigkonstruerat utbildningsmaterial som tillgås genom en dator. Vår föreställning är att det då kommer fattas en pusselbit eftersom vi tror att den sociala funktionen är viktigt för utbildningen.
Efter samtal med mjukvaruleverantören, Softronic, har vi landat i att undersöka hur digitala verktyg, däribland e-learning, kan användas för att frigöra tid från konsulterna. Vi kommer att undersöka hur e-learning kan integreras i utbildandet av systemen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *