Visuell kommunikation – specialiseringskurs foto, rörlig bild, teckning

Hösten 2018 började vi läsa Visuell kommunikation på Malmö universitet. Kärnan i vårt program är att studera hur vi visuellt kommunicerar i olika medier och hur det påverkar åskådaren, men också samhället. Vi är nu inne på vår fjärde termin och läser våra specialiseringskurser, som är teckning, foto och rörlig bild. Här ingår bland annat ett individuellt medieprojekt, som ingår i en gemensam utställning. Det var planerat att denna skulle vara fysisk, men på grund av pandemin fick vi tänka om. Vår lösning blev en digital plattform, där allas projekt offentliggörs.

» Se utställningen på sajten VK-SPEC
» Se smakprov på Instagram
» Se Facebook-eventet

Vår medieproduktion är ett självständigt arbete, där vi lär oss att planera och genomföra ett projekt. Utställningen är ett moment där vi presenterar och offentliggör vårt arbete.

På denna utställning rör vi oss mellan olika uttrycksformer och teman. Vi har bland annat foto, film, animation illustrationer, serie, affischer och grafiska profil. Som teman kan vi se finsk och nordisk mytologi, matfotografering, musikvideo, dokumentär om nyanlände, psykisk ohälsa vid isolering, utmattningssyndrom hos unga kvinnor, skateförening för tjejer, sexuell hälsa, sociala medier, rollspel, lässvårigheter hos vuxna, födelsedagskort, migration och moderskap.