Kategorier
IT & Ekonomi: Examensarbete 2020

Digital mognad och den offentliga fastighetsförvaltningen

När vi började titta på potentiella ämnesförslag så hade vi båda en gemensam uppfattning om att offentlig sektor inte låg lika långt fram i sin digitaliseringsprocess som det privata näringslivet. Vi hade båda ett intresse av att skriva om offentlig sektor och då föll det sig naturligt att undersöka denna diskrepans i digitalisering mellan privat och offentlig sektor. Därutöver verkar John som deltid politiker vid sidan av sina studier och har på så sätt kommit i kontakt med Region Skånes implementering av sitt CAFM-system.

Frågan vi ställde oss var om det fanns fler regioner som gjort samma sak och vi upptäckte att så inte var fallet och därefter har ämnesförslaget växt fram..

Hur valde ni ut er speciella vinkling (som t ex specifik fråga eller specifikteoretisk vinkling) på temat och vilket material kommer ni att arbetamed?
I samband med att vi sökte information om CAFM och den relativt omfattande implementeringen av dessa system inom det privata näringslivet så kom vi i kontakt med Johan Magnussons forskning om digital mognad i offentligförvaltning. På så sätt föll bitarna på plats om att det finns en underdigitalisering inom offentlig sektor, vilket vi ansåg vara problematiskt med tanke på att offentlig sektor äger och förvaltar miljontals kvadratmeter fastighetsyta som ger rum åt den svenska välfärden.

Vi kommer arbeta vidare med Magnussons forskning om digital mognad, men även forskning om de plattformar som vår studie fokuserar på.

Simon Benteke & John Eklöf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *